Svatomartinské rohlíčky s mladým Muškátem moravským
Máte rádi mladá vína, dodržování tradic a párování vín s jídly?
Mrkněte na naše recepty, které vhodně doprovodí Váš podzimní jídelníček – mlsejte s rohlíčky a muškátem!.
Množství: počet porcí 4
Doba přípravy: 20 min
Celkový čas: 60 min
Ingredience
450 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
80 g cukru
250 g měkkého tvarohu
7 lžic oleje
1 vejce+bílek
voda (asi 7 lžic)
2-3 hrsti plátkových mandlí
Na nádivku
200 ml mléka
250 g mletých ořechů
80 g mletých piškotů
70 g pískového cukru
30 g medu
2 lžíce rumu
Příprava
Nejprve udělejte ořechovou nádivku. Mléko přiveďte těsně pod bod varu, vsypte ořechy a asi 5 minut prohřejte. Poté vmíchejte ostatní suroviny a po 1 minutě odstavte z plotny a nechte vychladnout. Ze všech surovin na rohlíky vyjma plátkových mandlí uhněťte těsto. Rozválejte ho, nakrájejte na větší trojúhelníky, doprostřed každého dejte část ořechové náplně a srolujte od delší strany do rohlíku. Každý zahněte do podkovy a pod čistou utěrkou nechte 30–40 minut kynout. Pak pomašlujte bílkem, posypte mandlemi a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C zhruba 20 minut.
E-shop | Vinotéky v Praze, Kladně a Přítlukách
Foto: jakvkuchyni.cz