Dýňové rizoto s mladým Johnniterem

Máte rádi mladá vína, dodržování tradic a párování vín s jídly?
Mrkněte na naše recepty, které vhodně doprovodí Váš podzimní jídelníček.

Množství: počet porcí 4
Doba přípravy: 15 min
Celkový čas: 50 min

Ingredience
70g máslo
1 cibule najemno nákrájená
750 g dýně Hokaido
300 g kulatozrné rýže Arborio
250 ml bílého vína Johanniter
1 l zeleninového vývaru
100 g parmazánu
sůl a čerstvě namletý pepř
čerstvá bazalka a tymián
120 g sýru Mascarpone

 

Příprava
V pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a nechte ji 5 minut než zezlátne. Pak na ni vložte dýni a opékejte ji 5 minut. Poté přidejte rýži a víno a míchejte 2–3 minuty tak, aby se část vína odpařila. Pak postupně (nejlépe po čtvrtlitrech) přilévejte vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená al dente (na skus). Vmíchejte parmazán, kousek másla, osolte a opepřete a ozdobte mascarpone.

E-shop | Vinotéky v Praze, Kladně a Přítlukách

Foto: zdroj.